Opskrift:
Alle elsker pommes frites, og jeg er bestemt ingen undtagelse. Det her er nok en af de opskrifter jeg har brugt mest tid på at perfektere igennem min karriere. Jeg har været ude i dobbelt- og trippel-stegte. Blanchering i ved 84°C i en time efterfulgt af for fritering, nedkøling og efterfritering osv. osv. Kort sagt så har jeg prøvet samtlige metoder jeg har læst om. Undevejs lærte jeg en masse om hvad der var vigtigt for gode fritter og hvad der ikke var. De 4 vigtigste punkter har jeg skrevet i “kvalimads pommes frites lov” som er i noterne til denne opskrift. men vigtigst af alt, så har jeg fundet frem til en pommes frites opskrift som passer min smag 100% og som lykkedes hver gang, med de bedst og mest sprøde fritter man kan få.

17 COMMENTS

  1. ideen med den sprøde overflade lyder virkelig lækker, men ellers har jeg selv god erfaring med at skrælle, skære og skylle kartoflerne grundig, inden jeg koger dem i en gryde med vand og noget hvidvinsedike, og så friturestege dem

  2. du er virkelig kongen ,,,, alle dine skønne mad opskrifter er taget til hjertet ,, da jeg er meget syg med kræft og den eneste slags kræft i verdenen så har jeg gemt mange af dine opskrifter til jeg om nogle dage vender hjem til min mor selvom jeg dog bor for mig selv ,,,,, tak erik eler kvalimad

  3. Den opskrift vi bruger hjemme hos os er super simpel. Skær kartoflerne i både, på en bradepande med med, olie, salt og peber. Og så indi ovnen til de er gyldne. Perfekte til burgere, kylling eller hvad du nu slev kan komme på.

  4. så er din opskrift afprøvet  – med succes sprøde uden på og bløde inden i. Mange tak for opskriften! Nu har jeg fået modet tilbage på at lave hjemmelavede pommes frites

  5. Er det muligt at fryse de skårne pommes frittes, uden de bliver ødelagt?
    Det vil jo være det mest optimale, i stedet for at man skal bage kartofler og køle dem ned bagefter hver gang. 🙂

  6. tak for opskriften! Efter en del fejlslagne forsøg, med de berygtede slatne, fedtede tingester til følge, må jeg hellere prøve denne fremgangsmåde. Du formår som få at komme til bunds i sagen, og luget ud i skidt og kanel i madkunsten. Tak!

  7. Heston koger sine når de er skåret ud i pommes frites størrelser. Fordelen ved det er, at man får flere af de grove overflader, som du også nævner. Men koger man dem lidt for meget, så er de svære ikke at ødelægge, så din metode er helt klart værd at forsøge.

  8. Rigtig fin fremgangsmåde.. Dog har jeg ALDRIG set nogen mennesker koge kartofler til pommes frittes på den måde. Men for "amatør"-kokke er det perfekt at bage dem 🙂 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here