Det her er en opskrift på falafel med kikærter fra dåse. Opskriften har en lille twist, for der er både oliven, citron og timian i de her falafler.

Opskrift: Falafel (cirka 12 stk.)
1 dåse kikærter
1 løg
1 fed hvidløg
1 bundt persille
75 g sorte oliven uden sten
1 øko-citron
15 kviste timian
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. salt
0,25 tsk. peber
1 tsk. bagepulver
1 æg
2 spsk. rasp
1 dl olie

Skyl kikærterne. Lad vandet dryppe af, så de ikke er for våde.

Hak løg, hvidløg og persille. Kom i en skål med kikærterne. Kom oliven, citronskal, citronsaft og timjan i skålen.

Kom spidskommen, koriander, bagepulver, salt og peber i skålen. Blend det til en fin dej. Bland æg og rasp i.

Brug en ske, og form 12 falafler. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad.

Pensl med olie, og bag falaflerne i ovnen ved 200 grader (gerne varmluft) i cirka 30 minutter. Vend dem efter 10 og 20 minutter. Brug en ske til hjælp, og pensl med mere olie hver gang.

Server f. eks. med salat, syltet rødløg, avokado og feta.

Opskrift på klassiske falafler:

Opskrift på syltede rødløg:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here