Det skal du bruge (4 pers.):

12 stk. FISK ferske sildefileter (eller frossen)
Sennep til pensling
2 spsk. revet ingefær
1 bundt persille hakket
Rugmel
Olivenolie til stegning
75 g smør til stegning
Salt og peber

Eddikelage:
2 dl rørsukker
½ liter hvidvinseddike
½ liter æblemost
½ liter vand
3-4 skalotteløg i ringe
1 spsk. sort peber hele
1 kanelstang
2 spsk. salt
5 laurbærblade
Saft fra 1 hel citron
2 stykker ingefær
Lidt frisk timian
Skal fra ½ økologisk citron

Friskrevet peberrod efter behov

Sådan gør du:
Varm rørsukker langsomt op i en gryde. Når sukkeret er ved at smelte, tilsættes hvidvinseddiken, æblemost og vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til eddikelagen og kog den op og smag den til med salt og peber. Lad den koge i ca. 5 minutter. Herefter sluk for varmen og lad den stå. Imens laves sildefileterne. Sildefileterne smøres med lidt sennep på indersiden. Drys med revet ingefær og hakket persille. Luk sildefileterne. Vend dem i rugmel og krydr med salt og peber. Steg dem i olivenolie ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side. Smelt smør og lad det bruse op.

Tag en ske og hæld smeltet smør over sildene mens de steger færdigt. Læg de færdigstegte sildefileter i et fad. Hæld lagen over de stegte sild og drys med friskrevet peberrod og lad herefter sildene stå i et par dage og gerne længere. Så smager de bedst. Velbekomme!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here